Skatten från kapten Träben

imageI fredags kom ett nytt meddelande från kapten träben igen. Det var både instruktioner (SV/SVA) till skatten på skolan men även svaren på alla breven han fått. Jag läste breven för eleverna och sedan tog vi på oss ytterkläder och gick ut. Vi läste att vi skulle samlas vid flaggstången så alla sprang dit. Väl vid flaggstången skulle vi vända oss åt norr vilket resulterade i att vi fick klara ut vad norr, söder, öster och väster (SO) är för något påfund. Vi skulle gå åt styrbord efter det vilket resulterade i förklaring till detta. Därefter gick vi 80 steg åt styrbord. Vi alla räknade högt och jag stoppade vid trettio och frågade vad trettio plus trettio blir, vi räknade, fick ett resultat och gick vidare (Matematik). Vi kom till en trappa som vi gick nerför och därifrån tog vi sju jättekliv till nästa trappa (SV/SVA och matematik). Vi tog oss ner i slänten och ner till vägen som går nedanför. Väl på vägen repeterade vi styrbord och gick cirka tjugo-trettio steg framåt. Därefter fick vi leta. Till slut hittade vi skatten som innehöll godis! Alla jublade.

Efter vår rast var godiset uppdelat i små muggar till var och en och vi tittade på Pippi på de sju haven. En fin avslutning på temat pirater och bokstaven Pp. De har förutom allt arbete med piraterna även övat på att skriva bokstaven p och höra var i ljud p finns. En fantasifull och rolig vecka.

Trevlig helg önskar jag och kapten Träben.

Bild: Privat

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*