Tankekarta

image

Tankekartor är bra att göra när man vill strukturera upp information som man samlar på sig om ett ämne. Ska man arbeta om t.ex. naturen så fråga eleverna vad de kan om naturen eller vad de tänker på när de hör naturen. Gör sedan en ny tankekarta när ni samlat på er information och jämför med vad ni kunde innan och vad ni nu lärt er.

Blir tankekartan full kan man sortera upp informationen istället. Ni kanske har läst om ett ämne och vill samla all information i en tankekarta. Dela då ut post-it lappar där eleverna får skriva ner den information som just de hittat, antingen i grupper eller individuellt. På så vis kan ni se hur ni ska strukturera upp informationen så den blir mer lättöverskådlig. Kanske är det så att er andra tanketavla med mer information behöver sorteras in i kategorier och underkategorier för att få det så överskådligt som möjligt?

Mycket nöje!

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*