Ett stort tack innan sommarlovet

Sommaren närmar sig med stormsteg, just nu kan man ju tycka att den redan är här med tanke på värmeböljan. Eftersom sommaren i princip är här så är det dags för eleverna att få sommarlov och även för oss lärare. För mig innebär detta att jag varit förstelärare i två år nu inom språkutveckling.

Jag har fått vara med om intressanta språkutvecklingsföreläsningar av otroligt kompetenta lärare. Jag har fått delta på BETT och både besökt engelska skolor som att jag fått ta del av underbara föreläsningar av bland annat James Nottingham och Torkel Klingberg. Jag har fått delta i en föreläsning av Abdul Chohan och hans arbete på Essay Academy. Jag har besökt Knutbyskolan tillsammans med försteläraren i pedagogisk utveckling för att lära oss mer om genrepedagogiken. Jag har på skolan fått tagit emot besök från bland annat Balingsnäs för att sprida inspiration om hur vi jobbar med språkutveckling på Visättraskolan. Jag har läst massor av litteratur och forskning både av Pauline Gibbons som Britt Johansson och Anniqa Sandell som James Nottingham som Barbro Vestlund.

image

Inte minst har jag fått lära mig massor av mitt arbete på skolan. Jag och försteläraren i pedagogisk utveckling har hållit i pedagogiska samtal på måndagarna där vi gjort språkutvecklande övningar, diskuterat strukturen och de språkliga dragen i en genre samt diskuterat ämnesövergripande arbete via bland annat cirkelmodellen. Vi har lyft in GAFE och arbetat i classroom för att kombinera språkutveckling och IT. Jag har gått på klassrumsbesök hos lärarna och haft givande återkopplingssamtal samt möjliggjort för lärarna att besöka varandra för att låta oss i verksamheten inspireras och ta del av varandras kompetenser. Jag har även tillsammans med biblioteksgruppen som består av mig själv och några lärare sorterat upp i biblioteket, utarbetat ett lånesystem och märkt upp böcker som legat nedpackade i lådor. Jag har även suttit i givande möten med vår biträdande chef och de andra förstelärarna på skolan där vi haft givande diskussioner hur vi ska utvecklas vidare och framåt.

Vi får heller inte glömma det läs- och skrivprojekt som jag och försteläraren i pedagogisk utveckling introducerade i höstas till F-4 som ett pilotprojekt och som har gett otroligt bra resultat. Projektet kommer inför nya läsåret introduceras även för 5-6 så hela skolan arbetar med detta. Mer om läs- och skrivprojektet kan ni läsa om här.

Hur som helst har jag fått vara med om så otroligt mycket spännande och resan fortsätter. Jag vill tacka alla fantastiska kollegor (på såväl fritids som i klasserna) som låter mig besöka dem både annonserat och oannonserat. Jag vill även tacka mina kollegor för de återkopplande samtal som vi har efter besöken men även under de pedagogiska mötena. Vi har en fantastisk kompetens på Visättraskolan och under nästa läsår hoppas jag kunna möjliggöra att lärarna går in i andra årskurser och olika ämnen. Ni har varit fantastiska!

Jag vill också tacka rektor Semira och biträdande Dounya för deras feedback och engagemang i att låta de prioriterade områdena få ta plats i verksamheten OCH att vi har tydliga arbetsbeskrivningar. Speciellt tack till Dounya som är en stor hjälp när reviderandet av våra arbetsplaner ska uppdateras.

Men mest av allt vill jag tacka Veronica Johansson, förstelärare i pedagogisk utveckling som jag haft ett nära samarbete med. Första året var det mycket svett och tårar för vilket upplägg vi skulle ha på de pedagogiska mötena, för som med allt annat måste man hitta en rutin som fungerar och det lyckades vi med. Du och jag har tillsammans besökt Knutbyskolan och livligt diskuterat genrepedagogik. Vi har tillsammans gjort en resa som varit som alla resor uppochner, med mycket arbete men alltid, alltid med humor med oss för att underlätta färden.

image

Tack så jättemycket för dessa tvår år. Nu (läs snart) tar vi semester och ses med nya krafter under läsåret 2016/2017 då jag går in på det tredje året av mitt uppdrag.

Glad sommar!

7 kommentarer

Kommentarrubrik

Veronica

Veronica

Stort tack till dig Sandra! Samarbete funkar bäst och det har vi verkligen lyckats med. Tack vare dig har jag kunnat skratta mig igenom det mesta ?

Svara

Kommentarrubrik

Peter Nyberg

Peter Nyberg

Kul att läsa om hur ni driver skolutveckling! Trevlig sommar!/Peter

Svara

Kommentarrubrik

Sandra Grängstedt

Sandra Grängstedt

Tack Peter! Trevlig sommar!

Svara

Kommentarrubrik

Jimmy Askelius

Jimmy Askelius

Sandra, Veronica, tack ska ni ha för ert engagemang och intressanta/lärorika workshops ni har haft! Hade önskat att jag kunde vart med från start men av att döma på endast 1 termin så bugar, bockar och tackar jag!

Svara

Kommentarrubrik

Sandra Grängstedt

Sandra Grängstedt

Stort tack själv Jimmy! Vi får prata ihop oss framöver, tillsammans kan vi nog få till massor av kreativitet. Det blir sjukt spännande vad vi kan hitta på ???

Svara

Kommentarrubrik

Semira

Semira

Vilket härligt inlägg Sandra! Det är ju så bra att skriva sådana här inlägg då man reflekterar kring vad man har gjort och varit med om, det brukar ge en massor med bensin i tanken!? Du har tillsammans med Veronica lyft det språkutvecklande arbetet på ett fantastiskt sätt! Ser fram mot vad du kommer hitta på nästa läsår, nu när vi i ännu högre utsträckning kommer styra upp våra måndagar!! Tack för ditt engagemang och tack för ditt stora bidrag till Visättraskolans fortsatta utvecklingsarbete!

Svara

Kommentarrubrik

Sandra Grängstedt

Sandra Grängstedt

Tack själv! Det är roligt och inspirerande precis hela tiden. Har massa litteratur att gotta in mig i under semestern ? Strand + bok= nytta med nöje ?

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*